Recreatie in Lage Vuursche

Beleef op een actieve manier de natuur en het landschap rondom Lage Vuursche! Naast prachtige wandelroutes zijn er ook veel fietsmogelijkheden om de Vuursche bossen van Staatsbosbeheer te ontdekken. Na een heerlijke fiets- of wandeltocht is het extra genieten met een drankje op ons zonnige terras!

Wandelen in Lage Vuursche

In de Lage Vuursche zijn verschillende, gemarkeerde, wandelroutes. Je kunt naar hartelust variëren op de talloze paden. Deze routes zijn ook geschikt voor Nordic Walking.

Staatsbosbeheer heeft in het gebied diverse wandelroutes uitgezet, gemarkeerd met gekleurde paaltjes of gekleurde stippen op bomen.

De wandelroutes

1. Beukenwandeling (4 km)
2. Schapendriftwandeling (5 km)
3. Kasteeltuinwandeling (2 km)
4. Stulpwandeling (4 km)
5. Oertijdwandeling (10 km)
6. vijverwandeling (6 km)
7. Baarnse Bos wandeling (4 km)
8. Engelse Park wandeling (6 km)
9. Hooge Erf wandeling (4 km)

Natuurexcursies

Tijdens een wandeling door de natuur met NatureBliss Walks kom je helemaal tot rust. Fotografe Yvette leert je kijken naar de natuur, maar dan vooral zónder camera. Al is het natuurlijk wel leuk om toffe plaatjes te schieten als herinnering aan deze bijzondere ervaring. De tochten trekken dwars door de meest uitgestrekte natuurgebieden van ons land. Afhankelijk van de locatie ben je vijf tot tien kilometer onderweg. Yvette vertelt je alles over planten, insecten, vogels en alles wat je verder tegenkomt, maar wat deelnemers het meest bijblijft zijn de vaste stiltemomenten. Word één met de natuur! Bekijk de website van NatureBliss voor meer informatie.
wandelen in Lage Vuursche
Mountainbiken Lage Vuursche

Fietsen in Lage Vuursche

Fietsroutes

Je kunt in dit gebied voortreffelijk fietsen. Je kunt zelf je route uitzetten door middel van de ANWB-paddestoelen, maar ook gebruik maken van de Nieuwe Vuursche route van de ANWB.

Voor de zeer sportieve fietsers start er ook een mountainbike parcours uitgezet door Staatsbosbeheer: een echte uitdaging!

Mountainbikeroutes

In de Lage Vuursche ligt een van de meest verrassende mountainbike routes van Nederland. Een echt parcours om jouw tegenstanders te meten.

Zoek je een locatie om goede mountainbikes te huren direct aan de beide routes? Neem dan een kijkje bij Triventure. Naast het verhuren van mountainbikes kun je er terecht voor tal van (groeps)activiteiten: hikes, yoga, steppen, toerfietsen en nog veel meer.

Wielrenners

De Utrechtse Heuvelrug is als gebied bekend vanwege het heuvelachtige landschap en is een populaire bestemming voor wielrenners. Lees hier meer.

Leuke uitjes in Lage Vuursche

Geen zin in een wandeling of fietstocht? Ga de uitdaging aan in de schitterende midgetgolftuinen of toon je lef tussen de bomen in het prachtige klimbos.

De Midgetgolftuinen

Maak ook kennis met de midgetgolftuinen. Dit schitterend aangelegde, karaktervol en zorgvuldig onderhouden complex, telt maar liefst drie banen met elk 18 holes, waarin het buitengewoon toeven is.

Het klimbos

Gelegen in de bossen van Lage Vuursche vind je Klimbos Gooi Eemland. Dit te gekke klimbos heeft 10 klimroutes die variëren in moeilijkheidsgraad. Van 2 tot 22,5 meter hoog is er voor elke leeftijd wel een uitdaging.
Klimbos Lage Vuursche

Vaderdagontbijt op 16 juni

Wil je jouw vader verwennen met Vaderdag? Neem hem gezellig mee naar Het Vuursche Bos voor een met liefde samengesteld ontbijt. Denk aan warme croissants, vers gebakken broodjes, yoghurt met granola, vers fruit en natuurlijk een kopje koffie of thee. Reserveer nu en maak van Vaderdag een onvergetelijke dag! 

Speciaal Vaderdagontbijt €19,75 excl. drankjes