Geschiedenis

Dit prachtig gelegen pand aan de Dorpsstraat 25 in Lage Vuursche is niet altijd (enkel) 
een restaurant geweest. Het pand is gebouwd rond 1850 (grotendeels herbouwd in 2005) en heeft door de jaren heen verschillende 
functies gehad. We nemen je graag mee in een trip down memory lane!

oktober 2022

Tripadvisor Travellers Choice Award


Elk jaar beloont Tripadvisor restaurants die consequent hun toewijding aan fantastische ervaringen hebben bewezen met een Travellers Choice Award. Een prachtige opsteker voor ons hele team dat 1,5 jaar lang vol overgave heeft gewerkt aan Het Vuursche Bos!

oktober 2022

mei 2021

We zijn open!Wat een moment, de opening van ons restaurant! Het (nieuwe) Vuursche Bos, een gezellige ontmoetingsplaats voor jong & oud in Lage Vuursche. We verwelkomen je heel graag voor een goede kop koffie, ontbijt, lunch, borrel, pannenkoeken, poffertjes en wafels.

mei 2021

april 2021

De eerste ijsjesDe ijssalon kan open en we ontvangen de eerste klanten! Terwijl wij binnen met alle fantastische hulp die we de afgelopen maanden hebben gehad de laatste hand leggen aan het restaurant. Overigens hebben we het hele jaar door heerlijke ijscoupes op de kaart staan!
april 2021

januari 2021

Handen uit de mouwenWe hebben de sleutel binnen en onze lang gekoesterde droom van een eigen pannenkoekenrestaurant is werkelijkheid! Tijd om het restaurant in de aankomende maanden een frisse update te geven en er – samen met hele team – ‘ons’ restaurant van te maken waar alle toekomstige gasten zich hopelijk welkom voelen.
januari 2021

januari 2021

Nieuwe eigenarenIn 2021 nemen Philip van Breemen en Iris Horsmeier Het Vuursche Bos over. Philip heeft na het succesvol afronden van de hotelschool veel ervaring opgedaan bij verschillende restaurants waaronder tien jaar bij De Vuursche Boer en Het Vuursche Bos. Iris volgde een commerciële opleiding en neemt veel ervaring mee over zaken als management, marketing en duurzaamheid.
januari 2021

mei 2005

Het (oude) Vuursche Bos
Het vroegere poffertjeshuis heeft een gedaantewisseling ondergaan en de naam wordt veranderd naar Het Vuursche Bos. De familie Knetemann en Wim Verhoorn – eigenaren van het horecabedrijf – kozen voor een ingrijpende verbouwing met meer ruimte voor avondpubliek en ook ruimte voor grotere groepen, die zij in het poffertjeshuis niet kwijt konden.

mei 2005

april 1994

Knetemann koopt met Verhoorn Vuursche Boer


In 1994 Kocht oud-topwielrenner Gerrie Knetemann samen met atletiekbondscoach Wim Verhoorn restaurant De Vuursche Boer en het tegenoverliggende poffertjeshuis, dat dezelfde naam draagt van dhr. Jan Scholtens.
april 1994

medio 1970

Antiek winkel van de familie Scholtens


In de zeventiger-en tachtiger jaren was het pand ingericht als antiek zaak van de familie Scholtens (oud eigenaar van de Vuursche Boer).
medio 1970

medio 1960

Spar en melkhandel


Overname van de oude melkhandel Goldebeld door dhr. Arnold Ruiters die er in 1960 levensmiddelenzaak ‘De Spar’ van maakte. Na de verbouwing konden de inwoners van Lage Vuursche hier niet alleen voor hun pondje kaas en melk terecht, maar ook voor hun dagelijkse boodschappen.
medio 1960

medio 1950

Melkhandel ‘Goldebeld’


Rond 1950 deed het pand dienst als melkhandel ‘van dhr. D. Goldebeld.
medio 1950